Kailan Goreng Ikan Masin |
Bahan-bahannya:
Seikat Kailan |
Bawang Putih |
Lada Besar (khas dibawa dari Kelantan) |
Ikan masin (Tenggiri)
|
Kailan dipotong... suka hatilah nak buat macam manapun janji potong tetapi batangnyta tu perlu dihiris nipis-nipis |
Cili Padi, Bawang Putih dan Bawang Merah ditumbuk (lupa nak upload la pula gambar Bawang Merah tu...) |
Kemudian panaskan minyak |
Apabila minyak sudah panas bolehlah terus masukan bahan yang telah ditumbuk tadi |
Tumislah sehingga kekuningan |
Selepas itu masukan pula lada besar yang telah dipotong |
Kacau sebati... 2 atau 3 minit dah siap |
Bolehlah terus dihidangkan... makanlah semasa masih panas. |
Selamat mencuba.
No comments:
Post a Comment