Bahan-bahannya:
| Lala, Bawang Putih, Sos Tiram, dan Daun Kucai | 
| Lala dicuci bersih... sejat airnya | 
| Daun Kucai pula dipotong panjang-panjang ( 1 atau 2 inci) | 
| Bawang putih dikupas kulitnya | 
| Cili Padi kalau nak makan pedas tapi kalau tak nak masukpun tak pe | 
| Tumbuk Cili Padi dengan Bawang Putih | 
| Kemudian bolehlah terus panaskan minyak Sedikit (2 atau 3 sudu sahaja) | 
| Kemudian apabila minyak sudah panas masukan bahan yang telah ditumbuk tadi | 
| Apabila bahan yang ditumbuk tadi sudah kekuningan bolehlah terus masukan Sos Tiram... ingat ya terus masukan cepat-cepat lala tu kerana masakan ni sebenarnya beberapa minit je dah masak | 
| Terus masukan lala | 
| masukan pula Daun kucai | 
| Dan masukan secubit garam... kemudian kacaulah sehingga sebati ... tak sampai 5 minit masaklah... | 
| Masak dah... terus hidangkan semasa masih panas... sekian dulu. | 
Selamat mencuba.
No comments:
Post a Comment