| Kailan Goreng Ikan Masin | 
Bahan-bahannya:
| Seikat Kailan | 
| Bawang Putih | 
| Lada Besar (khas dibawa dari Kelantan) | 
Ikan masin (Tenggiri)
  | 
| Kailan dipotong... suka hatilah nak buat macam manapun janji potong tetapi batangnyta tu perlu dihiris nipis-nipis | 
| Cili Padi, Bawang Putih dan Bawang Merah ditumbuk (lupa nak upload la pula gambar Bawang Merah tu...) | 
| Kemudian panaskan minyak | 
| Apabila minyak sudah panas bolehlah terus masukan bahan yang telah ditumbuk tadi | 
| Tumislah sehingga kekuningan | 
| Selepas itu masukan pula lada besar yang telah dipotong | 
| Kacau sebati... 2 atau 3 minit dah siap | 
| Bolehlah terus dihidangkan... makanlah semasa masih panas. | 
Selamat mencuba.
No comments:
Post a Comment