| Cencaru Bakar | 
Bahan-bahannya:
| Seekor ikan Cencaru (Besar) | 
| Bawang Merah, Bawang Putih, Halia, Belacan, dan Cili Padi | 
Cara-Cara Membuatnya: 
| Ikan Cencaru mesti dibelah belakang dan dikupas kulitnya | 
| Semua bahan-bahan tadi perlu ditumbuk dan terus je masukan sedikit garam dan sedikit serbuk perasa | 
| Ikan Cencaru pula disapu dengan sedikit garam | 
| Kemudian sapu je bahan yang telah ditumbuk tadi pada ikan... tetapi di dalam perutnya kena masukan banyak sikit | 
| Siap dah..tunggu nak dibakar je... | 
| Bakarlah... tapi tu hangit sikit coz api agak besar | 
| Dah siap...ummmmm baunya amat menyelerakan | 
Selamat mencuba.
Goreng pun sodap
ReplyDeletesedapnyer tengok bulan puasa ini..nk cubalah,
ReplyDeleteTerima kasih atas info tersebut.silalah singgah diblog saya http://dirawanhartawan.blogspot.my/