Cara-Cara Membuat Ikan Salmon Panggang

Ikan Salman  kaya dengan Omega 3... Ikan ni kalau ikut tak de pun kat negara kita... tapi dengan kecanggihan pengangkutan kini, kita Orang Malaysia ni bolehlah merasainya  walaupun tak  ke luar negara... dan masakannya pun kita boleh pelbagaikan mengikut citarasa kita orang Timur ni...Hari ni Laman Dapur Maya Ezujusoh hanya nak share menu Ikan Salman Panggang.. Jom intai-intai...



Ikan Salman Panggang


Cara-Cara Membuatnya:
Bahan-Bahan yang diperlukan hanya Ikan Salmon, Lemon, dan Lada Hitam
Lumurkan Lada Hitam dan sedikit garam pada Ikan Salmon

Lemon dipotong nipis

Kemudian terus je bakar Ikan Salmon... coz kita tak perlu perapnya

Ikan Salmon ni  cepat masak ..bakar sekejap je...

Lepas tu terbalikkanlah... kalau tak nanti sebelah je yang masak

Terus hidangkan dan makanlah ketika masih panas.... nak makan perahlah Lemon...Ratah je macam tu lagi sedap... kalau anak aku deorang ratah je lah tak makan dengan nasi... kecuali kalau aku masak jenis berkuah baru deorang makan dengan nasi... Sekian



Selamat Mencuba...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...