Mi Goreng Mamak 
 | 
| Sotong dipotong kecil. Manakala daging pula dicincang halus | 
| Fish cake dihiris nipis | 
| Tauhu goreng pula dipotong empat je... | 
| Sawi dipotong sedang-sedang je... tak boleh terlalu pendek tak boleh terlalu panjang... Tapi sebelum tu cuci bersih-bersih dulu | 
| Bawang putih biasanya aku guna banyak sikit. Bawang ni aku akan tumbuk guna lesung batu je. | 
| Sos Tiram Nona... ni bukan nak iklan tapi aku biasa guna yang ni... kalau tak de yang ni guna je mana-mana sos tiram tak kisah... | 
| Pusing belakang lee...Kicap lemak manis | 
| Lepas tu jangan lupa telur | 
| Sotong | 
| Daging | 
| Lepas tu masukkan sos tiram. Kacau lagi | 
| Lepas tu masukkan kicap kacau lagi... kemudian masukkan satu sudu gula... ingat goreng mi tak boleh letak garam... masin. Pah tu kacau lagi biar sebati. | 
| Ni lah minya bila dah siap... Nampak tak atas mi tu ada cili hijau... Tu bukan apa hiasan semata-mata. | 
| Nampak menarik dan paling penting rasanya yang sedap | 
| Lepas tu letaklah dalam bekas yang cantik-cantik untuk dihidangkan supaya lebih menarik dan merangsang selera anak-anak . Wallahuaalam Ok ... Selamat mencuba...  | 
bagus kau tunjukkan cara gini. Saya dah 57 idupsendiri baru nak ke dapur.....
ReplyDelete