Udang Celup Tepung |
Udang dibuang kulitnya tetapi pada bahagian ekor tu biarkan sahaja (tengok contoh Si Aina buat) |
Macam dalam gambar tu |
Apabila dah siap buang kulitnya tu... cuci, sejatkan, dan boleh terus masukkan sebiji telur ke dalamnya. Kemudian gaulkan |
Panaskan minyak |
Sementara tu bolehlah masukkan tepung serbaguna ke dalam mangkuk (letak sebelah menyebelah) |
Apabila minyak sudah panas, bolehlah masukkan udang ke dalam tepung tadi |
Biar ia bersalut macam tu |
Kemudian gorengkanlah |
Bubuh banyak-banyakpun boleh |
Udang tu supaya ia bersalut cantik, masukkan sikit-sikit... untuk sekali goreng je |
Sudah hampir masak |
Sekali sekala tu balik-balikkanlah |
Apabila sudah masak sejatkan dalam penyejat |
Sudah siap... hidangkan dan makanlah semasa masih panas |
Bila nak ajak berbuka posa ni.nak rasa menu laman maya ezu
ReplyDeleteBila-bila pun OK ajer
ReplyDelete