| Udang Celup Tepung | 
| Udang dibuang kulitnya tetapi pada bahagian ekor tu biarkan sahaja (tengok contoh Si Aina buat) | 
| Macam dalam gambar tu | 
| Apabila dah siap buang kulitnya tu... cuci, sejatkan, dan boleh terus masukkan sebiji telur ke dalamnya. Kemudian gaulkan | 
| Panaskan minyak | 
| Sementara tu bolehlah masukkan tepung serbaguna ke dalam mangkuk (letak sebelah menyebelah) | 
| Apabila minyak sudah panas, bolehlah masukkan udang ke dalam tepung tadi | 
| Biar ia bersalut macam tu | 
| Kemudian gorengkanlah | 
| Bubuh banyak-banyakpun boleh | 
| Udang tu supaya ia bersalut cantik, masukkan sikit-sikit... untuk sekali goreng je | 
| Sudah hampir masak | 
| Sekali sekala tu balik-balikkanlah | 
| Apabila sudah masak sejatkan dalam penyejat | 
| Sudah siap... hidangkan dan makanlah semasa masih panas | 
Bila nak ajak berbuka posa ni.nak rasa menu laman maya ezu
ReplyDeleteBila-bila pun OK ajer
ReplyDelete