| Udang Celup Tepung |
| Udang dibuang kulitnya tetapi pada bahagian ekor tu biarkan sahaja (tengok contoh Si Aina buat) |
| Macam dalam gambar tu |
| Apabila dah siap buang kulitnya tu... cuci, sejatkan, dan boleh terus masukkan sebiji telur ke dalamnya. Kemudian gaulkan |
| Panaskan minyak |
| Sementara tu bolehlah masukkan tepung serbaguna ke dalam mangkuk (letak sebelah menyebelah) |
| Apabila minyak sudah panas, bolehlah masukkan udang ke dalam tepung tadi |
| Biar ia bersalut macam tu |
| Kemudian gorengkanlah |
| Bubuh banyak-banyakpun boleh |
| Udang tu supaya ia bersalut cantik, masukkan sikit-sikit... untuk sekali goreng je |
| Sudah hampir masak |
| Sekali sekala tu balik-balikkanlah |
| Apabila sudah masak sejatkan dalam penyejat |
| Sudah siap... hidangkan dan makanlah semasa masih panas |
Bila nak ajak berbuka posa ni.nak rasa menu laman maya ezu
ReplyDeleteBila-bila pun OK ajer
ReplyDelete